Granol

Granol is een van de eerste sierpleisters die vooral eind jaren zeventig en begin jaren tachtig van de twintigste eeuw zeer populair was. Granol kan in een waaiervorm worden aangebracht, maar ook staand, in welk geval men een op boomschors lijkende structuur te zien krijgt. Granol wordt met een spaan op de muur aangebracht. Het kan zowel binnen als buiten worden aangebracht. Granol kan worden overschilderd met latexverf.

Spachtelputz

Spachtelputz is een kunststof gebonden sierpleister voor muren en wanden. Het materiaal bestaat voor 80% uit witte gebroken marmerkorrels en voor 20% uit bindmiddelen (lijm). Spachtelputz is aan te brengen in diktes van 1 tot 4 millimeter. De marmerkorrels in Spachtelputz zijn verkrijgbaar in drie groottes: extra fijn, fijn en middel. Spachtelputz kan verder worden aangebracht in vrijwel iedere gewenste kleur, bestaat uit hoogwaardig materiaal en is geschikt voor buitenmuren.

Welke kleur?

Kleuren passen bij een grote variatie aan stijlen. De ene kleur wordt geassocieerd met modern, een andere weer met behoudend. Sommige kleuren worden betiteld als zakelijk, maar er zijn er ook die juist huiselijkheid uitstralen. Kies op uw gemak een kleur uit de verschillende kleurenwaaiers voor uw spachtelputz of granol. Alle gewenste kleuren en tinten kunnen worden toegepast, waaronder bijna alle RAL kleuren. Kunt u niet beslissen? Dan kunt u uiteraard de stuc-specialist om advies vragen.